12 Koeien

Terug naar Blog

Misschien ken je het verhaal van de vreemdeling die door een Afrikaans dorp loopt. Een dorp als elk ander. Maar in dat dorp ziet hij opeens een beeldschone vrouw als een koningsdochter. En hij vraagt de dorpelingen er naar: hoe komt zo iemand hier terecht? En dan vertellen ze het verhaal: Vroeger was ze precies als wij. Ze viel niemand op. Behalve één jongen. Hij zag haar schoonheid en hij ging naar haar vader en vroeg hoeveel koeien ze waard was om met haar te mogen trouwen. Wel, zei de vader, ze is niets bijzonders, één of twee. Oh neen, zei de jongen, ze is minstens twaalf koeien waard en hij roemde haar schoonheid.
En hij werkte zich bijna kapot om de twaalf koeien te betalen en vertelde haar elke dag hoe mooi ze was. En uiteindelijk had hij de twaalf koeien betaald en trouwde met haar. En hij vertelde haar nog elke dag hoe mooi ze was en dat ze eigenlijk meer dan twaalf koeien waard was. En langzamerhand gingen ook wij, zeiden de dorpelingen, haar schoonheid zien. En nu valt het zelfs een passerende vreemdeling op.

Het bovenstaande verhaal maakt duidelijk dat een persoon kan groeien indien deze persoon wordt gewaardeerd. Al waar je aandacht aan geeft, groeit.

Zo gaat het ook met Uitvaartzorg BijZonder. Uitvaartzorg BijZonder is een jonge onderneming waarvan de collega’s dachten, die is precies zoals wij. Maar dan is daar Peter Hendriks die de schoonheid van dit bijzondere vak inziet en zich bijna kapot werkt om dit uitzonderlijke concept van dienstverlening, zoals hij hem voor ogen heeft, uit te dragen. Peter vertelde veelvuldig hoe bijzonder zijn dienstverlening is en langzamerhand zijn ook collega’s het gaan geloven en zien zij de schoonheid van deze manier van werken in.
Dit werpt ook, net als in het bovenstaande verhaal zijn vruchten af. Al waar je aandacht aan geeft, groeit.

Zo mag Uitvaartzorg BijZonder naar buiten brengen dat www.uitvaartverzorgingEelde.nl en www.uitvaartzorg-annen.nl, inclusief bijbehorende dienstverlening zijn overgegaan naar Uitvaartzorg BijZonder.
Verder is Uitvaartzorg Bijzonder een intensieve samenwerking aangegaan met Uitvaartzorg Haren en werkt regelmatig samen met Uitvaartzorg Westerkwartier en Uitvaartzorg Noordenveld.
Al waar je aandacht aan geeft, groeit!

En nu valt het zelfs een passerende vreemdeling op dat wij er zijn.

#Trotsopsamenwerking