Uitvaartwensen vastleggen & voorgesprek

Voorbereiding geeft rust

Ieder mens gaat dood op een dag. Vaak gebeurt dat onverwacht, maar soms is het een moment waar je bewust naartoe leeft. Als je weet dat je gaat overlijden, komen er allerlei vragen op je af:

  • Wat voor afscheid wil ik?
  • Het leven loslaten; hoe doe ik dat?
  • Hoe regel ik de nalatenschap?

Het is fijn als je de rust en de ruimte vindt om je leven in liefde los te kunnen laten. Uitvaartzorg BijZonder helpt je daar graag bij. Maak vrijblijvend een afspraak voor een voorgesprek.

Voorgesprek aanvragen

Voor het maken van een afspraak kun je ons dagelijks tussen 09.00 en 20.00 uur bellen.
Een overlijden melden kan 24 uur per dag.

Zelf je uitvaart kiezen

De tijd van ‘iedereen dezelfde uitvaart’ ligt al heel lang achter ons. Je kunt het afscheid zo persoonlijk maken als je zelf wilt. Het is bevrijdend en rustgevend om samen na te denken over hoe de dag van je uitvaart eruit zou moeten zien. Bovendien neem je een grote zorg voor je nabestaanden weg als je jouw wensen vastlegt.

Tijdens een voorgesprek nemen wij je mee langs alle mogelijkheden om er een passend en waardig afscheid van te maken. Neem gerust contact met ons op voor een afspraak.

We hebben trouwens ook een overzichtelijk wensenboekje gemaakt waarin je je keuzes eenvoudig kunt vastleggen. Je krijgt het wensenboekje als je je aanmeldt, en dat wensenboekje is korting waard.

Rust krijgen als je los moet laten

In gesprek gaan over de dood helpt. Het is waardevol en het geeft rust om de dingen op papier te zetten, je leven te overzien en te kijken wat je kunt afronden. Het kan best moeilijk en confronterend zijn, het is in onze ervaring echt de moeite waard.

Wij hebben gezien dat laatstelevensfasebegeleiding mensen goed doet. Daarom ondersteunen wij dit van harte. Als tijdens het voorgesprek blijkt dat je begeleiding wilt, helpen we je met een gespecialiseerde begeleider uit ons netwerk. Je nabestaanden krijgen de nota geheel of gedeeltelijk terug via korting op de uitvaartsom als wij jouw uitvaart te zijner tijd verzorgen.

Voorgesprek aanvragen

Financieel overzicht voor je nabestaanden

Ieder mens heeft bezittingen die je niet mee kunt nemen als je overlijdt. Dat geldt uiteraard ook voor leningen en schulden. Je wilt voor je nabestaanden het liefste een helder overzicht achterlaten van je financiële situatie:

Financiële rompslomp bij een uitvaart
  • Hoe ben je verzekerd?
  • Heb je een eigen woning?
  • Is er een erfenis?

Daarnaast kunnen er vragen spelen over je pensioen, je testament, schenkingen, erfbelasting, het aanwijzen van een executeur-testamentair, enzovoorts.

Het geeft rust als je hierover helderheid hebt.

Als je dat tijdens het voorgesprek aangeeft, helpen we je graag om je huidige situatie te inventariseren, en zaken vast te leggen voor de toekomst. Daarvoor verbinden we je met een expert uit ons netwerk. 

Je nabestaanden krijgen de nota geheel of gedeeltelijk terug via korting op de uitvaartsom als wij jouw uitvaart te zijner tijd verzorgen.

Voorgesprek aanvragen