Wat te doen bij overlijden

Volg deze stappen

Peter Hendriks van Uitvaartzorg BijZonder met een lege stoel bij de Hunebedden in Rolde

Als er een dierbare is overleden komt er van alles op je af. Wat moet je allemaal doen en regelen? En hoe zorg je dat je de komende dagen op de been blijft, met alle gevoelens die spelen?

Je krijgt van ons meteen de hulp die je nodig hebt. We begeleiden je bij elke stap in het proces. Ongeacht waar je verzekerd bent: je bent altijd vrij om je eigen uitvaartverzorger te kiezen, dus je kunt altijd bij ons terecht en wij werken met alle verzekeraars samen.

Bel bij overlijden als eerste de huisarts. Schakel daarna de uitvaartverzorger in.

Je bereikt ons dag en nacht op onderstaand telefoonnummer.

Uitvaartzorg BijZonder

De stappen van overlijden naar uitvaart

Om je overzicht en rust te geven, vind je hier stap voor stap wat er moet er gebeuren vanaf nu tot de uitvaart. Jouw wensen zijn daarbij bepalend. Bij elke stap krijg je van ons hulp en begeleiding die je nodig hebt.

Stap 1

Bel de huisarts

Het overlijden moet officieel worden vastgesteld door een arts. Als iemand thuis overlijdt, bel je de huisarts of doktersdienst. Die komt langs, ondersteunt je en vult overlijdenspapieren in. Als je dierbare in het ziekenhuis of in een verpleeghuis overlijdt, zorgt het verplegend personeel dat er een arts komt.

Stap 2

Bel Uitvaartzorg BijZonder

Gebruik gerust de eerste momenten na het overlijden om een beetje tot jezelf te komen. Bel daarna Uitvaartzorg BijZonder. We bespreken dan met jou wat er nu gaat gebeuren. We kunnen je helpen bij de verzorging van de overledene: dan zijn we binnen anderhalf uur bij je.

Je kunt ons dag en nacht bereiken bij een sterfgeval
0592 – 85 34 35

Stap 3

De eerste verzorging

Leg de kleren klaar die de overledene na de eerste verzorging zal gaan dragen. Bedenk of je zelf de verzorging wilt doen: dat kan namelijk gewoon. Wij kunnen je erbij helpen, ook als het in het ziekenhuis of het verpleeghuis gebeurt. Na het verzorgen brengen wij de overledene naar huis of naar een aula.

Stap 4

Praktische zaken regelen

Op de dag van overlijden zijn er een paar praktische zaken die geregeld moeten worden. Je kunt heel veel zelf doen: wij ondersteunen je waar nodig. We kunnen je als je wilt ook een aantal zaken uit handen nemen.

Aangifte van overlijden

Op de dag van overlijden moet aangifte gedaan worden bij de Burgerlijke Stand. Voor de aangifte is een identiteitsbewijs nodig, en het trouwboekje als de overledene getrouwd was. Leg je dat vast klaar? Wij kunnen de aangifte voor jou doen, maar je kunt het ook zelf doen: het uitschrijven van iemand bij de Burgerlijke Stand is niet zomaar een formaliteit.

Plek en tijdstip uitvaart, rouwkaarten

Plan vandaag ook de plaats en het tijdstip van de uitvaart. We helpen je graag met het bepalen van een geschikt moment en kennen altijd wel een passende locatie. Wil je een spreker of voorganger betrekken, dan kunnen wij die ook voor jou benaderen. Als je rouwkaarten en/of uitnodigingen wilt versturen, kunnen we je helpen met het opstellen, drukken en verzenden.

Contact met verzekering of uitvaartvereniging

Verzekerd of bij een uitvaartvereniging? Je hoeft geen gebruik te maken van hun vaste uitvaartverzorgers. Je bent altijd vrij om de uitvaartverzorger te kiezen die jij wenst. Uitvaartzorg BijZonder werkt met alle verzekeringen samen. Je kunt zelf de verzekering of vereniging bellen; wij kunnen dat ook voor jou doen, wat weer rust geeft en eventuele onduidelijkheden kan voorkomen. Zoek je alvast het polisblad of het lidmaatschapsnummer van de vereniging op?

Stap 5

Op weg naar het afscheid

We kunnen je begeleiden bij het samenstellen van een goed afscheid, met respect voor de overledene en met oog voor jou als nabestaande. We zetten ons volledig in om jouw wensen en die van de overledene waar te maken.

In de dagen voor het afscheid komen we verder regelmatig kijken hoe het met jou en de andere nabestaanden gaat. Ook controleren we dagelijks hoe de opbaring verloopt.

Contact opnemen? Bel ons.

Waarom je kiest voor uitvaartzorg BijZonder

Wat ons BijZonder maakt? Ons idee dat ieder mensenleven uniek is en een passend volwaardig afscheid verdient, bepaalt in alles hoe we er voor jou zijn.

Met elke verzekering kun je bij ons terecht. Je mag namelijk altijd zelf een uitvaartverzorger kiezen en wij werken met alle verzekeraars samen.

Je bent bij ons vrij in iedere keuze, niets hoeft standaard.

Peter Hendriks van Uitvaartzorg BijZonder bij de Hunebedden in Rolde
  • Je krijgt korting als je je bij ons aanmeldt
  • Je krijgt ondersteuning en begeleiding
  • We rekenen geen winstopslag

Hier vind je alle details.

Meer weten? Neem gerust contact op.