Over Uitvaartzorg BijZonder

Alles wat ons BijZonder maakt

Voor uitvaartondernemers is een begrafenis of crematie ‘werk’. Ze verdienen er hun geld mee. Dat is logisch, maar het gaat wringen als de winst belangrijker wordt dan de mensen. Vooral bij grotere uitvaartbedrijven zie je dat, hoewel ze natuurlijk anders beweren.

Wij vinden dat de menselijke maat alle ruimte moet krijgen. Daarom werken wij op een BijZondere manier. We hebben onze dienstverlening zo ingericht dat het belang van de nabestaanden leidend is en niet onze portemonnee.

Zo werken we het liefste: er helemaal voor de familie kunnen zijn om er, ondanks alle verdriet, een mooi en passend afscheid van te maken.

Onze uitgangspunten zijn:

 • Behulpzaam
 • Dienstbaar
 • Eerlijk
 • Open
 • Transparant

Je ziet dit aan onze tarieven en aan de manier waarop je bij ons de ruimte krijgt de uitvaart vorm te geven zoals dat bij jou of jullie past.

Zorgvuldig en BijZonder
Peter Hendriks’ leidraad is hoe hij mensen kan helpen het (organiseren van het) afscheid een deel van het verwerkingsproces te laten zijn. Alles is daaraan ondergeschikt. En hij rekent echt een eerlijke prijs (maakt geen misbruik van sentiment) en is bovendien volkomen transparant over de kosten. Daarnaast is hij heel benaderbaar en prettig in de omgang.

Pauline (Vries), Klantenvertellen.nl

Genoeg om er helemaal voor jou te zijn

Onze tarieven geven ons genoeg zekerheid om rondom een afscheid niet bezig te hoeven zijn met ‘geld verdienen’. Daardoor kunnen we jou helpen zoals we dat het liefste doen: met rust, tijd, warmte en empathie.

Kosten die we namens jou maken voor bijvoorbeeld een kist of een aangifte van overlijden, berekenen we rechtstreeks door: je betaalt bij ons geen winstopslag.

Dat geeft jou soms net die financiële ruimte om je uitvaart wat extra’s te geven.

Jij bepaalt hoe het gaat

We kunnen je veel uit handen nemen als je dat wilt. Maar alles wat je zelf wilt doen kun je dan ook zelf doen: daar ondersteunen wij je bij. De laatste verzorging van de overledene bijvoorbeeld, of de aangifte van overlijden op het gemeentehuis.

Wil je het afscheid op een bijzondere locatie? Heb je een speciaal vervoermiddel in gedachten? We denken met je mee en spannen ons voor je in om het voor elkaar te krijgen. En zonder winstopslag.

We ondersteunen je bij wat je zelf wilt doen en wat je niet wilt of kunt doen, nemen we je uit handen.

Het hoeft niet bijzonder

“Hoezo bijzonder,” denk je misschien, “ik wil gewoon een goed en net afscheid.” Als dat jou past, dan verzorgen we dat voor je.

Ook een meer traditionele begrafenis of crematie verzorgen we met stijl, met hart en ziel en tot in de puntjes.

Over Peter Hendriks, oprichter van Uitvaartzorg BijZonder

Peter Hendriks van Uitvaartzorg BijZonder

Een hart voor zorg, een hart voor mensen, dat is wat Peter Hendriks kenmerkt. Na meer dan 30 jaar ervaring in de ondersteunende dienstverlening in de gezondheidszorg en ouderenzorg, stapte hij in de uitvaartwereld.

Omgaan met mensen, het organiseren van dienstverlening en het zoeken naar mogelijkheden waar die er niet lijken te zijn: al deze vaardigheden komen hem goed van pas en maken hem tot een plezierige en betrouwbare steunpilaar.

Naast Peter Hendriks werken bij Uitvaartzorg BijZonder deze mensen:

 • Greetje Hendriks
 • Heleen Augustinus
 • Wendy Posthumus
 • Aly Wouterse
Team Uitvaartzorg BijZonder met Peter Hendriks, Heleen Augustinus, Aly Wouterse en Wendy Posthumus

Voor onder andere vervoer, kisten, grafmonumenten en urnen werken we samen met diverse partners.

Waarom je kiest voor uitvaartzorg BijZonder

Wat ons BijZonder maakt? Ons idee dat ieder mensenleven uniek is en een passend volwaardig afscheid verdient, bepaalt in alles hoe we er voor jou zijn.

Met elke verzekering kun je bij ons terecht. Je mag namelijk altijd zelf een uitvaartverzorger kiezen en wij werken met alle verzekeraars samen.

Je bent bij ons vrij in iedere keuze, niets hoeft standaard.

Peter Hendriks van Uitvaartzorg BijZonder bij de Hunebedden in Rolde
 • Je krijgt korting als je je bij ons aanmeldt
 • Je krijgt ondersteuning en begeleiding
 • We rekenen geen winstopslag

Hier vind je alle details.

Meer weten? Neem gerust contact op.