Bloemen bij een uitvaart horen het leven van de overledene weer te geven

Terug naar Blog

Bloemen. Tja, je kunt natuurlijk kiezen voor een standaard rouwstuk, dat prima op een kist staat en waar je met een tevreden gevoel naar kunt kijken. Maar je kunt ook kiezen voor een Prachtig rouwstuk die het leven van de overleden weergeeft.
Wat dacht u bijvoorbeeld van een rouwboeket met wijnranken uit de eigen tuin, gedecoreerd met het lievelingshorloge en dan opgemaakt op het voorwiel van de racefiets. Natuurlijk doorspekt en prachtig gerangschikt met prachtige bloemen, misschien zelfs uit eigen tuin, maar in ieder geval die het leven vieren.

Dat kun je namelijk krijgen als je een uitvaartbegeleider en een bloemist hebt die weten dat nabestaanden, die bijna altijd in shock zijn, de eerste voorbeelden ophalen uit een boek en dan denken dat ze geen vrije keuze hebben. Zo gaat dat doorgaans, dan blijft het bij de standaard keuzes uit het boek dat de uitvaartbegeleider mee brengt.
Zo werkt het niet bij Uitvaartzorg BijZonder. Wij weten het, bloemen zijn belangrijk als er geen woorden meer zijn.

Wij merken gelukkig dat steeds meer mensen gaan nadenken over hun eigen uitvaart en dan krijg je vaak bloemstukken die het leven vieren in plaats van een ‘grafstuk’ die op de kist ligt. Stel je eens voor dat de overleden persoon leefde voor zijn of haar moestuin en dat de kist overladen is met bloemen en groenten van de ‘tuinier’ Prachtig toch. En helemaal als deze persoon zelf, bijvoorbeeld via het wensenboekje, heeft aangegeven wat hij of zij wil.

Een goede bloemist is een historicus, die zoekt naar de geschiedenis van de persoon, en die geschiedenis kan laten weerspiegelen in de kunst van bloemen. Daarom werkt Uitvaartzorg BijZonder onder andere samen met de bloembinderij “de Bloemgaard” in Rolde

persoonlijk rouwstuk met auto op witte kist