web analytics

Nazorg

Wij doorlopen, samen met u, elke stap van deze weg….

Na een bijzonder afscheid

Wij nemen geen afscheid na de begrafenis of crematie, wij bieden nazorg.

Wij plannen samen met u een afspraak

Drie weken na de uitvaart, of eerder als u dat wenst, kijken wij met u terug op de begrafenis of crematie en op de daaropvolgende dagen na het overlijden. Is alles naar wens verlopen? Hoe gaat het met de familie en is er behoefte aan een (uitgebreid) traject van nazorg?

Wij denken, indien gewenst, met u mee

Rouwen gaat namelijk niet vanzelf. Daar moet u iets mee. Rouwverwerking is voor iedereen anders.  Voor sommigen  houdt  het leven bijna op bij de dood van een kind, partner of ouder.  Het verdriet over het verlies van een  dierbare  moet (nog) een plek krijgen in uw leven. Een ding is zeker: rouwverwerking kost tijd, veel tijd.

Komen tot oplossingen

Rouwverwerking; iedereen doet dit op zijn eigen manier. Wij adviseren daar wel bij er zo snel als mogelijk mee te beginnen, maar hoe doe je dat? U heeft wellicht emotionele vragen en verwarrende emoties, of u blijft met financiële vraagstukken zitten, wij hebben kennis en ervaring, wij kunnen u helpen starten van de rouwverwerking en het zoeken naar oplossingen.

Het ontbrekende puzzelstukje

Mocht de standaard nazorg niet toereikend zijn, dan krijgt u van ons een consult professionele hulpverlening aangeboden*.

*) Nazorg vindt plaats bij één van onze geselecteerde (ook financiële)nazorgaanbieders.

De dagen rondom een begrafenis of crematie waren vermoedelijk zeer hectisch en emotioneel. Wij zijn gedurende deze periode intensief met u in contact geweest. Bescheiden en daar waar het kan op de achtergrond, maar wel altijd bereikbaar en beschikbaar. Dat stopt niet als de uitvaart is geweest. Wij nemen geen afscheid van u na de begrafenis of crematie, maar bieden u nazorg.

Drie weken na de uitvaart, of eerder als u dat wenst, kijken wij met u terug op de begrafenis of crematie en op de daaropvolgende dagen na het overlijden. Is alles naar wens verlopen? Hoe gaat het met de familie en is er behoefte aan een (uitgebreid) traject van nazorg? Dit kan in overleg met ons worden ingevuld. Rouwen gaat namelijk niet vanzelf. Daar moet u iets mee.

Rouwverwerking is voor iedereen anders.  Voor sommigen  houdt  het leven bijna op bij de dood van een kind, partner of ouder.  Het verdriet over het verlies van een  dierbare  moet (nog) een plek krijgen in uw leven. Een ding is zeker: rouwverwerking kost tijd, veel tijd. En die tijd moet u echt nemen.  Naasten verwachten vaak dat de rouwperiode na een half jaar wel voorbij is. Maar dat is niet bij iedereen  het geval.  Hoe lang mensen nodig hebben voor rouwverwerking verschilt per persoon. Over het algemeen  kost rouwverwerking enkele jaren. Pas als het verlies een plaats heeft gekregen en u aan iemand terug kunt  denken zonder daar bedroefd van te worden, kunt u zeggen dat u iemand zijn dood een plek heeft gegeven. Het is niet eenvoudig om aan jonge kinderen uit te leggen wat “dood” is. Het is abstract en we willen kinderen liever niet confronteren met verdriet. Toch is het belangrijk dat zij er bij betrokken worden. Alleen wanneer het verdriet bespreekbaar gemaakt wordt, krijgt het kind de kans om het verlies goed te verwerken. Wij adviseren hier zo spoedig mogelijk na het overlijden van een dierbare mee te beginnen. Ook hierbij bieden wij deskundige ondersteuning.

Naschrift; Wij kunnen ervoor zorgen dat u  hulp krijgt  bij de  rouwverwerking.  Vraag ons gerust naar adressen, telefoonnummers en of namen van hulpverleners.Wanneer wij de uitvaart niet verzorgd hebben bieden wij nabestaanden ook deze dienstverlening aan. Neem voor meer informatie over deze dienstverlening, tijdens kantooruren, contact met ons op. Het telefoonnummer is 0592- 85 34 35  of via ons contactformulier. Wij maken dan een afspraak om met u te inventariseren op welke onderdelen wij u hulp kunnen bieden en wat de kosten hiervan zijn.

Uitvaartzorg BijZonder® ziet het belang van een goede rouwverwerking in en is zich ervan bewust dat niet iedereen de mogelijkheid heeft om een consult bij een specialist te kunnen bekostigen. Daarom vergoeden wij, aan de nabestaanden die de dienstverlening bij Uitvaartzorg BijZonder hebben ingekocht, het eerste consult bij een van onze aangesloten partners aan.

Onze Missie

Uitvaartzorg BijZonder werkt vanuit een mensbeeld waarin elk mens BijZonder en uniek is, een eigen naam heeft en zichzelf is. Ieder leven heeft een begin en einde met daar tussen in een eigen verhaal, een eigen leven, een eigen persoonlijkheid.
Wij willen samen met u, op een passende manier, een volwaardig afscheid realiseren van uw dierbare. Wij zetten daarvoor onze beste services in, bieden meer mogelijkheden tegen een lagere prijs, wij werken zonder winstopslag op producten.