web analytics

Wat te doen

Wat te doen na
een overlijden

Wij doorlopen, samen met u,
elke stap van deze weg….

Stap 1 de huisarts bellen

Wanneer iemand thuis komt te overlijden, belt u eerst de huisarts. Deze komt bij u langs om het overlijden officieel vast te stellen en u op dat moment te ondersteunen. Ook vult de arts overlijdenspapieren in. Overlijdt iemand in een ziekenhuis of een verpleeghuis, dan zorgt het verplegend personeel dat er een arts komt.

Stap 2 uitvaartzorg BijZonder® bellen

Er is doorgaans voldoende tijd om op uw eigen manier tot dat eerste besef te komen en de familie, kennissen of andere betrokkenen te bellen. Ondanks alle verdriet moeten er echter ook praktische zaken worden geregeld. Nadat wij in kennis zijn gesteld van het overlijden, stellen wij u enkele vragen om in te kunnen schatten wat uw wensen zijn voor dat moment. Indien gewenst, zijn wij binnen 1 tot anderhalf uur bij u voor de verzorging van de overledene.

Wij zijn dag en nacht bereikbaar

op het telefoonnummer:
0592 85 34 35 

Stap 3 het verzorgen van de overledene

In overleg met de nabestaanden zal de overledene worden verzorgd en gekleed. Wij adviseren u daarom alvast kleding uit te zoeken die de overledene zal gaan dragen. Bij een overlijden in een ziekenhuis of verpleeghuis wordt de verzorging vaak ter plaatse geregeld. Ook hier adviseren wij u alvast kleding te gaan brengen of mee te nemen. Wilt u uw dierbare zelf verzorgen, dan kan dat natuurlijk ook, eventueel met hulp van ons. Na het verzorgen brengen wij de overledene naar huis of naar een aula.

Stap 4 de eerste zaken en het vormgeven van de uitvaart

Belangrijke andere zaken die wij van u overnemen op de dag van overlijden zijn bijvoorbeeld het doen van aangifte van overlijden bij de Burgerlijke Stand, het vastleggen van plaats en tijdstip van de uitvaart en het – uiteraard in overleg – opstellen, drukken en verzenden van rouwbrieven.

Wilt u dat wij de verzekeraar of de vereniging op de hoogte brengen? Dan is het prettig als u alvast het polisblad van de uitvaartverzekering of het lidmaatschapsnummer van de vereniging bij de hand heeft. Daarnaast vragen wij u alvast een trouwboekje, paspoort of ander bewijs van identificatie klaar te leggen.

In de dagen tussen het overlijden en de uitvaart komen wij iedere dag bij u langs, om te controleren hoe de opbaring verloopt en het verdere afscheid vorm te geven, maar ook om te kijken hoe het met u en de overige nabestaanden gaat.

Bellen met uitvaartzorg BijZonder®

Voor het melden van een overlijden zijn wij 24 uur per dag te bereiken op het telefoonnummer:
0592-85 34 35

 

Uw verzekering en/of lidmaatschap bij een uitvaartvereniging… En dan?

In uw verzekeringspapieren staat: Bel dit nummer bij een overlijden en bij de vereniging staat, bel deze onderneming of dit nummer voor het verzorgen van de uitvaart.
Weet dat dit geen verplichting is. U heeft altijd de keuze om te kiezen voor de uitvaartverzorger die u wenst!

Uitvaartzorg BijZonder werkt met alle verzekeringen en verenigingen samen.
Ongeacht de voorwaarden op uw polisblad(en) heeft u recht op de voordelen die uitvaartzorg BijZonder biedt.